Eindelijk weer eens wezen urbexxen! En het was geweldig. We begonnen bij een verlaten sauna/wellness en na flink wat zoeken vonden we dan eindelijk een ingang. Ik had deze ronde gewoon heel erg geluk dat mijn reismaatje het niet zomaar opgaf om binnen te komen want ik had eigenlijk zelf al heel snel opgeven..

Een verlaten sauna in Belgie. Abandoned wellness

Dat dit soort plekken nog bestaan blijft een raadsel. Deze sauna is failliet gegaan omdat de eigenaar er nog al een rare hobby op na hield. Hij bespioneerde namelijk zijn gasten. God mag weten wat deed met de dingen die die verzamelde maar het kan nooit veel goed geweest zijn..

Na de sauna hoefde we maar iets verder te reizen om bij een bowling uit te komen. Ook hier hebben we echt onze best gedaan om binnen te komen maar het gaat niet altijd zoals gepland of beter gezegd zoals gehoopt. Je vraagt je misschien af waarom kom je niet gewoon binnen Jane? Omdat ik niks openbreek. Omdat ik qua urbex eigenlijk met een hele simpele regel leef “take nothing but pictures, leave nothing but footprints”. Wat eigenlijk direct omschrijft waar mijn normen en waarden liggen qua urbex.

Na dit huisje croste we door verder door België. Om te eindigen bij Manoir Annabel. Manoir Annabelle is een prachtige statige villa in België. Het is een burgermeester woning. En daarmee bedoel ik de letterlijk betekenis ervan. De eigenaar van dit pand was ook burgermeester van deze plaats. Juist daarom is het zo onbegrijpelijk dat deze plek gewoon achter gelaten is. In 2004 is de laatste bewoonster overleden. Ik kan me bijna niet indenken dat het sinds die tijd leeg staat gezien de goede staat van een hele hoop dingen daar, maar ik heb verder niks meer kunnen vinden over bewoning na die tijd… Ik heb de foto’s nog niet eens bewerkt. Perswerk stond me “in de weg”. Dus het enige wat ik nu kan delen zijn een paar telefoon shotjes. Of een oude repo (lees een reportage van de vorige keer dat ik hier was). Sommige locaties zijn nu eenmaal zo mooi dat het helemaal niet erg is om opnieuw te bezoeken!