Ik ben Jane de Waard. Aangenaam. Ik ben een gedreven dromer, een denker, een prater, een schrijver, een aparteling – maar geen zonderling- , een mopperkont op zijn tijd, een naïeveling, een persoon van het uitersten maar altijd even betrouwbaar, soms iets wat losgeslagen en een dramaqueen. Een kinder en dieren liefhebber, een vrouw van uitersten. Quaevis terra patria ; heel de aarde is je vaderland. Ik reis en zie zo enorm graag! Nieuwe landen, nieuwe plekken, nieuwe mensen, nieuwe geuren. Maar ook het oude en vertrouwde kan ik enorm waarderen. Er is geen grijs in mijn hart, het is wit of zwart. Alles of niets.

Jane de Waard

Vroeger was ik een etter, haantje de voorste, een eend die bleef kwekken. Nu herken ik mezelf vaker in stiltes tijdens vlotte gesprekken. Vroeger trapte ik overal tegenaan en ging overal tegenin, goedbedoeld advies sloeg ik in de wind. Nu voel ik mezelf steeds meer als de wind, ik ontspan steeds vaker, want alles waait vast wel weer over...

NOTHING IS IMPOSSIBLE

TAKE YOUR DREAMS; SERIOUSLY
Niemand, heeft je morgen beloofd. Leg zo veel mogelijk vast, niet alleen op beeld maar ook in je herinneringen en uiteraard in je hart!
Reizen ; omdat het beter is iets 1 keer te zien dan er 1000 keer van te dromen.
Avonturen aangaan is de leukste manier om te ontdekken.
Gelukkig kunnen zijn in de comfort zone & buiten die zone

Ik was vroeger al zo’n meisje dat graag avonturen wilde beleven. Wilde avonturen. Stoere grote jongens uitdagen met vieze scheldwoorden die ik zelf natuurlijk ook weer op het schoolplein had geleerd om gillend van de pret wegrende als zij achter ons aan kwamen. Verlaten kraakpanden bezoeken “waar misschien wel zwervers of boeven” zaten. Stil zitten kwam en komt niet in mijn woordenboek voor. Ik ben en blijf een geboren avonturier met bijzondere dromen en heb een klein breekbaar hart!

Ik ben inmiddels gelukkig wel volwassen en daarmee een fotografe en een kunstenares geworden (bij pakje kunst). Als de wereld begrijpelijk zou zijn zou er geen kunst bestaan.

THERE IS ONE THING THE PHOTOGRAPH MUST CONTAIN, THE HUMANITY OF THE MOMENT.

Ik fotografeer hele verschillende dingen ; verlaten locaties zoals kastelen, landhuizen , auto kerkhoven, ziekenhuizen, pretparken, fabrieken etc etc. Maar ook vind je me regelmatig fotograferend terug op kickboks evenementen of in op de straten op zoek naar streetart of een mooi stukje architectuur. Ook fotografeer ik regelmatig dingen voor de pers. Leuke dingen maar ook verkeer incidenten, steekpartijen en al het naars wat je dagelijks op het nieuws voorbij ziet komen. Mijn fotografie werken zijn dus ook heel uiteenlopend. Ik sta liever voor achter de lens dan ervoor. Niet uit onzekerheid maar door een camera kijkend zie je zoveel meer. Kleine details en grote dingen die je anders zomaar over het hoofd zou kunnen zien.

Behalve dat ik heel graag fotografeer maak ik ook onwijs graag photoshop art creaties. Digitale kunst. Een blanco canvas waarop ik mijn fantasie en gevoelens op weer kan geven. Als kind was ik altijd al gek op knutselen, freubelen, tekenenen. Nu doe ik dat nog steeds graag alleen in een modern jasje. In alles wat ik doe en maak zowel fotografisch of qua digitale kunst ben ik compleet Autodidact. Ik heb geen grafische achtergrond of scholing. Veel oefenenen en veel doen bracht me waar ik nu ben! Mijn photoshop creaties zijn heel vaak vol met contradicties. Jong vs oud, licht vs duister, realistisch vs onmogelijk, goed vs kwaad. Mijn werk is het beste te beschrijven als surrealistisch! Mijn werk is daardoor soms wellicht ook wat shockerend omdat ik met grenzen spelen kan die helemaal niet goed samen gaan. Zo is het niet bedoeld ; door pijnlijke onderwerpen aan te snijden zorg ik daarmee wel dat dat soort onderwerpen bespreekbaar kunnen worden. En gelukkig kan kunst ook ontroeren en raken!

Begonnen met een simpele canon, ik weet niet eens het type meer. Erna een go-pro en terug naar canon. Van de Eos 110 naar de 70D, 80D, Canon RP om te eindigen bij de Canon mark IV. Ach, uiteindelijk draait het niet om welke camera je hebt maar om wie de foto maakt. Ik schiet in RAW+JPG .

Eenmaal thuis  “moet” ik toch vaak een foto bewerken. “Moet” omdat het voor mij vaak een foto afmaakt. Maar ook gebruik ik mijn eigen gemaakte foto’s vaak in mijn kunstwerkjes. Ik vind dat zo gaaf om een landschap te fotograferen en vervolgens helemaal “kunstzinnig” te bewerken.

Wat feiten

Kindness doen’t cost a thing

Dat is mijn levensmotto en daarmee benader ik de wereld!

Kunst

Onder kunst wordt in het algemeen verstaan: het product van creatieve menselijke uitingen.”Ik maak het gewoon graag”

FOTOGRAFIE

Fotografie is rond 1820 ontstaan door de camera obscura van een lichtgevoelige achterwand te voorzien.” Ik fotograaf al meer dan tien jaar

Passie

Een reis is een vrijwillige verplaatsing van een of meer personen van een bepaalde locatie naar een andere locatie.” En daar word ik gelukkig van!

unieke visie

Het voordeel is dat als je een camera mee kijkt zoveel meer van de wereld ziet en mee krijgt!

Kennis

Je bent nooit te oud om te leren is zo’n fijn gezegd. Alles wat ik nog niet gezien, geroken of geproefd heb wil ik ontdekken!

Wat ik doe

90%
Fotograferen

In fotografie vind ik mijn ``rust``. Om rust te vinden heb ik afleiding nodig!

80%
Kunst maken

Ik maak surrealistische kunst. Ik speel vaak met grenzen

95%
Schrijven

Ik schrijf graag.

75%
Avonturen

Ik ga heel graag op avontuur, de wereld zien!

Ik ben door de jaren heen een beetje een manusje van alles geworden qua fotografie.
Ik fotografeer Urbex. Urbex is een samentrekking van het Engelse urban en exploring. Men gaat dus op pad om verlaten plekken en verweerde gebouwen te ontdekken. Met de nadruk op urban gaat het dus om steden en panden en niet om natuur aanzichten. De zogenaamde urbexer gaat erop uit om verborgen plekken te vinden. Het doet je misschien een beetje denken aan spannende avonturen die je beleefde toen je klein was. Ontdekkingsreizen voor volwassenen!

Ik fotografeer Kickboks (evenementen). Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, en werd daar populair in het begin van de jaren 1970. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo.
Er is geen mooiere plek dan vol aan de ring!

Ik fotografeer Graffiti is een kunstvorm die wordt uitgevoerd door met spuitbussen of andere materialen figuren en/of teksten op bijvoorbeeld muren te plaatsen. Er wordt ook gespoten op trams, treinen, bussen en metro’s. Graffiti is illegaal (onwettig). Het mag niet en als je wordt gepakt kun je gestraft worden.

Ik fotografeer streetart. Street art is een kunstvorm gerelateerd aan de graffitibeweging. Onder street art vallen diverse illegaal of legaal aangebrachte kunstuitingen aan de openbare weg die niet onder de pure graffiti vallen en evenmin tot de officiële kunst behoren.

En ik fotografeer sinds kort voor de pers. Pers is een overkoepelende benaming voor bijna alle vormen van journalistieke media die gericht zijn op het publiek berichten over recente gebeurtenissen. Hieronder vallen onder andere: Kranten Tijdschriften Journaals Nieuwswebsites. De naam is afgeleid van de drukpers, die wordt gebruikt bij het drukken van kranten.

 

En dan maak ik ook nog eens (digitale) kunst. Ben ik kunstenaar bij pakje kunst.  En heb ik in 2020 mijn eerste eigen expositie gehad. Zo trots op!
Mijn werk is dus vooral heel surrealistisch! Het surrealisme is een kunststroming in de moderne kunst ontstaan als literaire stroming in het begin van 1920. Hoewel er een hoogtepunt van het surrealisme is waar te nemen tussen 1925 en 1940, in zowel schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie als in de literatuur, is het surrealisme nog steeds aanwezig en actief.

Content is protected. Right-click function is disabled.